Előkészítés
Ahhoz, hogy megismerjem elképzeléseidet, kívánságaidat, céljaidat a képekkel kapcsolatban, a fotózást megelőzően, egyeztetésre van szükség. Ez történhet e-mailben, telefonon, de összetettebb feladatok esetén személyes találkozó keretében is.
Az előkészítés során megbeszéljük, mennyi és milyen jellegű képre van szükséged, ehhez milyen helyszín illik, milyen kiegészítő szolgáltatásokat szeretnél igénybe venni (sminkes, fodrász, stylist), és azt, hogy a digitális formátumon kívül előhívott változatra, vagy egyéb fényképes ajándékra is tartasz-e igényt.
Árajánlat
Miután megbeszéltük az elképzeléseidet és a lehetőségeket rövid időn belül elkészítek számodra egy árajánlatot, aminek elfogadása után kezdetét veheti a munka.
A fotózás helyszíne
Az elképzeléseidhez igazodva vállalok fotózást külső helyszíneken, szabadtéren. Mobil stúdiófelszerelésemnek köszönhetően lakó és irodai környezetben is vállalom képeid elkészítését. Ezeken kívül lehetőség van műtermi fotózásra is. Ebben az esetben az előre egyeztetett stúdiót a szükséges időtartamra lefoglalom. Ennek költségét az árajánlatban feltüntetem.
FOTÓZÁS IDŐTARTAMA
A fotózás időtartama függ az előre egyeztetett sorozat nagyságától, a stúdió bérlési idejétől és sok egyéb tényezőtől. Kiemelten fontos számomra, hogy jól érezd magad a fotózáson, legyen időd a ráhangolódásra és feloldódásra.
VÁLOGATÁS, UTÓMUNKA
A fotózáson készített nyers képek utómunkát követően nyerik el végső formájukat és azt a hangulatot, amit velük közvetíteni szeretnénk. A nyers képek válogatását és a retusálást én végzem legjobb tudásom és a vizuális kultúra területén szerzett szakmai tapasztalatom alapján. Éppen ezért nyers, félkész képet sem a teljes sorozatnál, sem maradékként nem adok át.
A retusálásnál alapvetően a természetességre törekszem, tónus és színkorrekciót végzek, valamint a bőrhibák korrigálását. Egyedi kérések figyelembevételével komolyabb szépségretus is kérhető. A megnövekedett retusálási idő miatt ez plusz költséggel jár, amit az árajánlatban feltüntetek.
AZ ELKÉSZÜLT FOTÓSOROZAT
Az elkészült képeket egy jelszóval védett személyes galériába töltöm fel, amit az oldalamon keresztül az ÜGYFÉLGALÉRIA menüpont alatt érhetsz el. Az előre megbeszélt képszámnál több képet készítek el, hogy kedvedre válogathass. A kiválasztott képeket összesítjük. Miután a végleges lista kialakult, a fizetést követően letöltheted őket, vagy pendrive-ra feltöltve, személyesen adom át neked.
JAVÍTÁSOK, REKLAMÁCIÓ
A képek válogatását és retusálását a legnagyobb odafigyeléssel, és több éves szakmai tapasztalat birtokában végzem, hogy a lehető legelőnyösebb arcodat lásd viszont a képeken. Ennek ellenére is előfordulhat, hogy utólag néhány igazítást még szükségesnek találsz, amitől még tökéletesebb lesz a végeredmény. Természetesen erre is van lehetőség.
Miután kiválasztottad a galériából a neked tetsző képeket, minimum az előre megrendelt darabszámban, és találsz közöttük olyat, amin igazítani szeretnél, gyűjtsd össze ezeket az észrevételeket írásban és küld el nekem. Természetesen telefonon is egyeztethetünk a képekről, de hogy semmit ne hagyjak ki a javítások közül, elengedhetetlenül fontosnak tartom, hogy írásban is elküld kéréseidet. Ezután elvégzem a kívánt javításokat, bízva abban, hogy így már tökéletesen elégedett leszel. Ezután én késznek tekintem a sorozatot. Ha további igényeid lépnek fel a képekkel kapcsolatban, külön díjazás ellenében további változtatásokat is elvégzek a képeken.
FOTÓKÖNYV, FÉNYKÉPES AJÁNDÉK
Elárulom neked, hogy számomra egy fotósorozat akkor teljesedik ki igazán, ha fotókönyv készül belőle. Életre kel képekben is a Te személyes történeted. Ezért külön öröm számomra, ha képeidből könyvet készíthetek.
A fotókönyvekről és más fényképes ajándékokról bővebb információt a TERMÉKEK menüpontban találsz.
KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOK
Azért, hogy a Rólad készült képek még tökéletesebbek legyenek a maguk természetességében, együtt dolgozom néhány kiváló szakemberrel, akiknek a szakértelmét igénybe veheted. Szükség szerint igényelheted sminkes, fodrász, és stylist segítségét.